Genero indarkeria eta etxebizitza ez seguruko emakumeen bizitegi bazterketaren intersekzioa SARS-CoV-2 koronabirus pandemiaren garaian - Alzaga Artola, Aitor (Inguruak. Revista Vasca de Sociología y Ciencia Política, 2021)
Estatu Espainiarrean eta munduko beste zenbait herrialdetan 2020eko martxoan etxe itxialdia ezarri zen, genero indarkeria bizi duten emakumeentzat suposatzen zuen segurtasun falta kontuan izan gabe. Testuinguru hori kontuan hartuz, artikuluak koronabirus pandemiaren garaian genero indarkeria eta etxebizitza ez seguruan bizi diren emakumeen bizitegi bazterketaren intersekzioa lantzen duen ikerketa bat du oinarritzat. Ekoizpen Narratiben teknikaren bidez, genero indarkeria jasaten duten emakumeekin lan egiten duten Bilbo Handiko lau elkartek parte-hartu dute ikerketan, ikertzailearekin elkarlanean ahots ezberdinak batzen dituen narratibak eraikiz. Emaitza nagusiek adierazten dute etxe itxialdiak emakumeen genero indarkeria larriagotzeaz gain haien bizitegi egoeran eragin negatiboa izan duela. Narratiben Ekoizpenaren bidez bizitegi bazterkeriaren ikuspegi androzentrikoa gainditu da, definizio honen pean ikusezintasunean gelditzen diren errealitateetara hurbilduz.